magicparfum facebook        H-P: 09-17 | SZ: 09-12     webshop@magicparfum.hu     +36 31 7894-860

Valentino

Ország: Olaszország
Fő tevékenység: Divat

A Valentino SpA divatház, amelyet Valentino Garavani olasz tervező alapított. A társaság termékvonalai között szerepel a Valentino (Haute Couture és Ready-to-wear vonalak), Valentino Garavani (cipők és kiegészítők), Valentino Roma (női ready to wear) és a RED Valentino (kortárs nők).

Valentino már egész fiatalon érdeklődött a divat iránt. Vogherában egy helyi divattervező kezei alatt kezdte, majd Franciaországban folytatja tanulmányait az École des Beaux-Arts-nál és a Chambre Syndicale de la Couture Parisienne-nél.
Tanulóként dolgozik Jacques Fathnál, majd a Balenciaga-nál, Jean Dessesnél és végül Guy LaRoche-nál, és 1959-ben tért vissza Olaszországba, hogy saját üzletet létesítsen.
Kiérdemelte a divatvilág elismerését vörös ruháival, olyannyira, hogy a szín egy bizonyos árnyalatát továbbra is "Valentino Red" -nek nevezi.
A teljesen fehér kollekció, amely Valentino aláírásának "V" logója is debütált, 1966-ban óriási elismerést kapott, Valentino pedig 1967-ben elnyerte a Neiman Marcus divatdíjat.

Az illatokat a Valentino cég 1978 óta kínálja..

A Valentino illatok a következő parfümőrökkel együttműködve készültek:
Givaudan, Antoine Lie, Cecile Matton, Honorine Blanc, Amandine Clerc-Marie, Ilias Ermenidis, Francoise Caron, Alberto Morillas, Olivier Cresp, Alexis Dadier, Hamid Merati-Kashani, Daphne Bugey, Fabrice Pellegrin, Aurelien Guichard, Sonia Constant, Antoine Maisondieu, Olivier Pescheux, Julien Rasquinet, Olivier Polge, Guillaume Flavigny, IFF, Edouard Flechier, Daniela (Roche).

Valentino parfüm

Kapcsolat


8800 Nagykanizsa, Sugár út. 2.
webshop@magicparfum.hu
+36 31 7894-860